Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте съвет на един нов!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дайте съвет на един нов!

здравейте колеги, решил съм твърдо да вземам алфа 155 и направо съм се влюбил в нея... сега продавам старата си кола която е трабанче и си търся алфичка за по малко пари... гледах има в мобиле.бг за по 2000лв. Кажете ми като много по-разбиращи от мен при оглед на колата какво трябва да гледам и къде са и слабите места... Просто се влюбих в формата на тази кола
    Днес трабант... утре alfa 155

Re: дайте съвет на един нов!

Първоначално публикувано от xbs_pioneer
    здравейте колеги, решил съм твърдо да вземам алфа 155 и направо съм се влюбил в нея... сега продавам старата си кола която е трабанче и си търся алфичка за по малко пари... гледах има в мобиле.бг за по 2000лв. Кажете ми като много по-разбиращи от мен при оглед на колата какво трябва да гледам и къде са и слабите места... Просто се влюбих в формата на тази кола
    няма да збъркаш .. виж има писано много за 155-ците виж има колеги който продават алфи във форума ... А ако отидеш на място да гледаш кола ти трябва и късмет да си намериш некоя читава. Ако не си вземи някой майстор .. или някой който е карал 155 .. да ти разкаже на бързо .. пред историята на автомобила от пръв поглед ..

поздрави
    Диети и отслабване
    www.elenkov.net

Comment

моята любов е от братчеда той си взе една алфа 155 1.8 twinspark за 1800лв смени носачите, накладки и климатика го оправи и е пушка. а и частите видях че са на нормални цени не на ненормални

Comment

яя

моята любов е от братчеда той си взе една алфа 155 1.8 twinspark за 1800лв смени носачите, накладки и климатика го оправи и е пушка. а и частите видях че са на нормални цени не на ненормални
        моторите са много здрави .. и само жар да даваш .. моята БЕШЕ .. 1.8 ТС и нямаше грешка .. може и 2.0 .. и те са изроди хаха

поздрави
        Диети и отслабване
        www.elenkov.net

Comment

Няма да збъркаш с модела колега, но за 2к наистина няма да е кой знае колко читава! Реалната цена на тази кола е между 2500 и 3500 според мен спрямо екстрието и допълнително сложените глезотийки! Нещото което на 100% сигурно ще е за смяна са Предни носачи (проблема е че са със шарнирите и цената е около 120 лв за чифт! Слабо място също е картера както и ламбда сондата! Ламбда на Бош е около 170 лв тъй че Задължително преди да вземеш такава кола я закачете на компютър за да видиш дали всичко е ок. Що се отнася до каратера..... все съм карал със по-спортно окачване ама на тая кола маничко по-ниски пружини да й сложиш и започват ядовете с платните паркинги поради простата причина че ще забравиш как до сега си паркирал по тротоарите За сметка на това е един найстина великолепен автомобил като съотношение цена/комфорт/ускорение/ и що годе приличен разход на гориво! Успех с покупката колега и дано да случиш на читава колица която дори с недостатъци съм сигурен че ще ти донесе доста и само положителни емоции!
          Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Хич не се плаши за картера.Аз картер не съм удрял още.

Иначе продавам 155 -2,0лTS 8V за 2000 лв. Колата се намира във Варна. 06.1994 чер металик, работещ климатроник, 4 нови гуми на 1 година, много сменени части,задни щори в 2 цвята, халогенниABS .
            Поогледай в раздел ремонти како съм сменял. Последно октомври началото носачи ,маншон вътрешно каре .Масло и филтри са на 3000 км.Предни накладки м август, водна помпа и включвател на вентилатора.

Иначе скъпи носачи на Moog i Vema изкарват 15-19 000км.
            Сега е с Az metal - 74 лв . Мненията за тях са повече от добри.
            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Освен стандартните проверки на око и ухо , е много желателно да я закараш на реглаж - замерване на сходимост и страничен наклон, защото аз сега трябва да сменям мост, тъй като преди да я взема е имала "лек" удар отзад.
              А ако успееш да навиеш собственика да отидете и на диагностика, супер

Между другото офертата на колегата от Варна ми звучи мн добре. Поне знаеш кой я е карал, а това е много важно. Без да го познавам, предполагам, че колата е в добро състояние.

Успех !
              Alfa Romeo 155 2.0 T.SPARK 8V

Fiat Grande Punto - 1.4 16V/95 Dynamic

Comment

Първоначално публикувано от BasicElement

Между другото офертата на колегата от Варна ми звучи мн добре. Поне знаеш кой я е карал, а това е много важно. Без да го познавам, предполагам, че колата е в добро състояние.

Успех !
                Смяна на носачи, маншон и проверка и регулиране на х.част при "Мимо 96" на ул "Кракра". Има и гаранционна карта за 6 месеца от сервиза.От май 2005 г ходова част е абонирана в този сервиз и се проверява на 6-7 месеца поради причината , че карам много бавно.
                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Здравеи.направил си добър избор.Тази ми е третата алфа.
                  Когато я избираш гледаи двигателя да работи равномерно,да няма течове на масло, охладителната система да не ,,надува".Ако можеш закарай колата на диагностика.Успех!
                  АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                  FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

На мен ми е първата АЛФА РОМЕО това.Взех я точно така като тебе.Един ден се реших отидох в Германия и я купих.Не съм заклет фен на марката няма и да стана.Иначе засега съм доволен.Върви добре разхода е горе долу добър.Проблема са сервизите че маисторите като чуят АЛФА РОМЕО и мрак им пада пред очите.Ама това е защото те са маистори колко аз пилот на самолет.Аз се мъча и си я правя сам.Не съм доволен от частите.За мен са прекалено скъпи за толкова стара кола.Не са и толкова качествени ( мое мнение ) .Иначе успех и дано намериш някоя читава и да те радва много после
                    BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
                    ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
                    BMW E36 320CI 02.1995 - абе става

Comment

Първоначално публикувано от kris11

Успех !
                      Смяна на носачи, маншон и проверка и регулиране на х.част при "Мимо 96" на ул "Кракра". Има и гаранционна карта за 6 месеца от сервиза.От май 2005 г ходова част е абонирана в този сервиз и се проверява на 6-7 месеца поради причината , че карам много бавно.
                      колега в момента съм в русе след няколко дена си идвам във варна... дай някакви номера за връзка да видим колата на живо...

Comment

Първоначално публикувано от kris11

Успех !
                        колега в момента съм в русе след няколко дена си идвам във варна... дай някакви номера за връзка да видим колата на живо...
                        0888 448874 Красимир
                        Но побързай. В петък ще идват на сгляда от Добрич / поне така казаха/
                        Не е спестявано от части за ремонт.И задължително на 6 месеца проверка при Мимо на ходова част .
                        Не ми се продава никак, но ми трябва адски за момента голямо комби .

Comment

Working...
                        X